Loading Events
This event has passed.

Utbildning fundraising / insamling stora gåvor (Stockholm)

Dag 1 kl 9:30-17:00 följt av gemensam middag
Dag 2 kl 9:00-15:00

Utbildningen omfattar hur man arbetar på ett strukturerat sätt för att attrahera stora gåvor och stöd. Vi går tillsammans igenom hela processen från planering och strategi till hur man praktiskt arbetar med olika typer av möjliga givare från första kontakt till det att frågan om en gåva ställs. Under utbildningen utvecklar vi också begreppet “stewardship” och betydelsen av det i arbetet med stora gåvor.

Utbildningen blandar deltagare från olika organisationer. Bland våra tidigare deltagare finns fundraisers, verksamhetschefer och andra intresserade. Utbildningen hålls på svenska/ skandinaviska och kräver inga förkunskaper.

 

Utbildningen hjälper dig med

  • Framgångsfaktorer och strategier för att utveckla möjligheter för större gåvor
  • Från första kontakt till hur man ställer frågan om en gåva – hur går det till?
  • Skillnader mellan olika typer av prospekt bland stiftelser, privatpersoner och företag.
  • Arbetet med givarvård (stewardship).

Exempel på organisationer som deltagit i tidigare omgångar: Aalto-universitetet, ActionAid, Barncancerfonden, Blekinge museum, Bonniers Konsthall, Chalmers, Danmarks Tekniske Universitet, Ersta diakoni, Finlands Nationalopera, Handelshögskolan i Stockholm, Hjärnfonden, Kungliga Operan, Lunds universitet, Läkare Utan Gränser, Malmö högskola, Mälardalens högskola, Plan International Finland, Riksteatern, Scenkonstmuseet, Sverige för UNHCR, Stockholms Stadsmission, Universitetet i Oslo, Unicef (Norge och Finland), Universeum, Världsnaturfonden WWF, Åbo Akademi.

 

Pris

7900 SEK ex moms. I priset ingår kursdeltagande, lunch bägge dagar och middag 7 november. Sista anmälningsdag är 3 November.

 

Anmäl dig här

 

John Kelly stipendium

2018 inrättades John Kellys stipendium. Det innebär att på varje utbildning i fundraising/insamling stora gåvor som vi anordnar så erbjuder vi en gratis plats till en deltagare som inte har möjlighet att betala anmälningsavgiften. Det kan t.ex. vara att personen ännu inte har ett jobb inom fundraising eller att personen arbetar för en mindre ideell verksamhet. John Kelly har arbetat med Brakeley i Norden ända sedan det allra första uppdraget och är fortfarande aktiv i verksamheten som senior adviser.

För att ansöka om stipendiet, skicka ett mail till Åsa Formo senast 1 oktober där du mycket kort (max en halv A4) beskriver varför du vill gå utbildningen och varför du borde få stipendieplatsen.

 

Våra utbildningsledare

Inger Stern (Brakeley Nordic) har lång erfarenhet av fundraising både som konsult och som fundraisingansvarig. Som Linköping universitets fundraisingansvarig mellan 2003 –2015 ledde hon bland annat kampanjen Expanding Excellence som hade inbringat mer än 270 MSEK när den avslutades 2010.

Johan Wennström (Brakeley Nordic) Sedan 1998 har Johan arbetat med universitet för att hjälpa dem att utveckla sina externa relationer, där fundraising är en viktig del. Sedan 2010 är han VD för Brakeley Nordic och hjälper nu icke-vinstdrivande organisationer i olika sektorer med fundraising där fokus ligger på stora gåvor.

Olof Hugander (Brakeley Nordic) som tidigare arbetat som konsult på Brakeley 2008-2010 återkom till Brakeley 2018. Däremellan har han främst arbetat på KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling) som är en av Sveriges största forskningsfinansieringsorganisationer.

Gästtalare

Harriet Wallberg, tidigare rektor Karolinska Institutet och Josefine Sollander, sponsring och affärsutvecklingsstrateg, Skansen.

 

”Utbildningsledarna var mycket professionella och de skapade en vänlig atmosfär som ökade motivationen och uppmärksamhet på ett bra sätt. Kursinnenhållet var utmärkt: fullt av fakta och exempel på insamlingsfall. Jag har nu verktygen för att skapa den struktur som behövs för att utveckla får stiftelses organisations­struktur och insamling av stora gåvor.

​Susanne Kvist
Stiftelsen Henrik Superman

Frågor?

Kontakta Henric.sodergren@brakeley.se på henric.sodergren@brakeley.se eller +46 (0)70 730 78 20