Loading Events
This event has passed.

Digital utbildning i fundraising, filantropi och resursmobilisering

Dag 1 kl 9:00-13:45 (paus för egen lunch 11.30 – 12.45)
Dag 2 kl 8:45-14:00 (paus för egen lunch 12.00 – 13.00)
Dag 3 kl 8:45-14.00 (paus för egen lunch 12.00 – 13.00)

Efter utbildningen kommer du ha lärt dig hur man arbetar på ett strukturerat sätt för att attrahera stora gåvor och annat stöd. Vi går tillsammans igenom hela processen från planering och strategi till hur man praktiskt arbetar med olika typer av möjliga givare och samarbetspartners från första kontakt till det att frågan om stöd ställs. Under utbildningen utvecklar vi också begreppet “stewardship” och betydelsen av det i arbetet med stora gåvor och andra sorters stöd.

Utbildningen blandar deltagare från olika organisationer. Bland våra tidigare deltagare finns fundraisers, verksamhetschefer och andra intresserade. Utbildningen hålls på svenska/skandinaviska och kräver inga förkunskaper.

Sakinnehållet i denna onlineutbildning är det samma, med samma utbildningsledare, som de utbildningar vi i normala fall genomför på konferenslokal i Stockholm. Utbildningen kommer även ha många interaktiva moment och flera grupparbeten online. Den digitala miljön kräver lite annat upplägg än när vi ses i ett konferensrum och därför genomförs utbildningen över 3 halvdagar via Zoom (tekniskt stöd erbjuds till deltagare som är ovana vid att använda Zoom).

Utbildningen hjälper dig med

  • Framgångsfaktorer och strategier för att utveckla större stöd
  • Från första kontakt till hur man ställer frågan om stöd – hur går det till?
  • Skillnader mellan olika typer av prospekt bland stiftelser, privatpersoner och företag.
  • Arbetet med givarvård (stewardship).

Exempel på organisationer som deltagit i tidigare omgångar: Aalto-universitetet, ActionAid, Barncancerfonden, Blekinge museum, Bonniers Konsthall, Chalmers, Danmarks Tekniske Universitet, Ersta diakoni, Finlands Nationalopera, Handelshögskolan i Stockholm, Hjärnfonden, Kungliga Operan, Lunds universitet, Läkare Utan Gränser, Malmö högskola, Mälardalens högskola, Plan International Finland, Riksteatern, Scenkonstmuseet, Sverige för UNHCR, Stockholms Stadsmission, Universitetet i Oslo, Unicef (Norge och Finland), Universeum, Världsnaturfonden WWF, Åbo Akademi.

Pris och anmälan

7900 SEK ex moms. I priset ingår kursdeltagande samt en valfri förmån. Förmånen är antingen en timma kostnadsfri coachning med en av våra erfarna fundraisingkonsulter eller deltagande i vårt kommande rundabordssamtal om fundraising 8 oktober kl 14.00-16.00. Sista anmälningsdag är 21 September.
Rabatterat pris vid anmälan senast 16 Augusti: 6900 SEK ex moms.
Ytterligare rabatterat pris för medlemmar i Giva Sverige, Norges innsamlingsråd eller VaLa (Vastuullinen lahjoittaminen ry) vid anmälan senast 30 Augusti: 6400 SEK ex moms.

 

Våra utbildningsledare

Inger Stern, Johan Wennström, Olof Hugander, Per Leander och Henric Södergren. Läs mer om oss på sidan Team.

Gästtalare

Harriet Wallberg, tidigare rektor Karolinska Institutet, berättar om hennes erfarenheter från fundraisingkampanjen Breakthroughs for life som samlade in över en miljard kronor.

”Utbildningsledarna var mycket professionella och de skapade en vänlig atmosfär som ökade motivationen och uppmärksamhet på ett bra sätt. Kursinnenhållet var utmärkt: fullt av fakta och exempel på insamlingsfall. Jag har nu verktygen för att skapa den struktur som behövs för att utveckla vår stiftelses organisations­struktur och insamling av stora gåvor.

​Susanne Kvist
Stiftelsen Henrik Superman

Frågor?

Kontakta Henric Sodergren på henric.sodergren@brakeley.se eller +46 (0)70 730 78 20

Go to Top